tisdag 4 september 2012

Känner för att skriva, för jag är förbannad!

Jag hymlar inte, jag är rakt på sak, för jag hatar verkligen omskrivningar och tramp runt gröten. Bjuds det på mat, ja men ta käk då!!! Jag är liberal, själv kallar jag mig social liberal, eller folkpartist. Men i år har jag inte betalt min medlemsavgift så jag är ju inte längre folkpartist, utan en politisk vilde. Vad har nu detta med saken att göra, jo för att jag angriper folkpartister i högre ställning inom partiet. Det gör att jag kan inte uteslutas, partipiskans slag träffar inte mig, och man kan inte hota mig. Frågan är då varför skulle detta ske? Jo, när man offentligt går ut och ifrågasätter partikamrater, då hamnar man i blåsväder, och jag ifråga sätter Ulla-Britt Hagströms syn på rättsäkerhet. Nu är det ju så att Ulla-Britt kommer från KD, och jag har letat i deras partiprogram, men där kan jag inte ens hitta ordet RÄTTSÄKERHET. Jag tog ner dokument efter dokument och letade, det finns inte med. (Ctrl+f och sedan rättsäkerhet i skrivfältet för vem orkar läsa allt detta dravel en gång till.) Så jag tror att vi har fått en ulv i fåra kläder inom folkpartiet! Men jag ska inte vara snar att döma, det kan ju varit en nalle Puh, ni vet det dära med att "Oj, det där lät inte som när jag tänkte det! Men jag har ju bara en massa ludd till hjärna!".
Nu kommer jag säkert att reta mina kvinnliga läsare, men jag ber er, läs allt först, tänk igenom och sedan skriv en kommentar på om jag har rätt eller fel. För har jag fel, då kommer jag att ändra på mig, så här är er chans!
 År 0-1
När barnen föds sitter vi fäder brevid och önskar oss någon annanstans, samtidigt som vi önskar att vi verkligen skulle kunna bära era smärtor, för att vi älskar er så mycket.
År 1-7
När barnen växer upp önskar vi att det vore mer jämställt, så att det ekonomiska avbräcket inte skulle bli lika stort när man ska vara pappaledig. Bättre vore om papporna finge en högre procentuell ersättning när de är lediga så att det liksom jämnar ut sig.
Där efter kommer barnen till dagis, vilket kön är det på dagispersonalen? nu mera är det nästan alltid på grund av att inga män vågar jobba inom den delen av kommunen, på grund av att de riskerar att bli betraktade som pedofiler, kvinnor.
År 7-12
Grundskolan. Fröken är bäst, det är inte ofta det finns en magister på grund av att  inga män vågar jobba inom den delen av kommunen, på grund av att de riskerar att bli betraktade som pedofiler. Några vågar, men bekänn, de är inte många. Så ni kvinnor behärskar även denna del av världen.
År 12-15
Högstadiet. Här kommer oftast enligt statistiken barnen i kontakt med en magister för första gången. Det är nu man också får reda på köns problemen för första gången, eller rättare sagt, får uppleva att det är inte ok att putta Lisa på brösten, när hon inga hade i mellan stadiet var det ingen som sa något! Fortfarande är det fler kvinnor än män i undervisningen.
År 15-18
Gymnasiet. Vi är unga män. Ni är unga kvinnor. Vi ska acceptera jämlikhet. Vi ska ge plats till kvinnorna på bekostnad av vår egen. Vi ska förstå att våra löner kommer att bli för höga i jämförelse med kvinnors! Inte att kvinnors löner är för låga! Vi ska flytta på oss utan att diskutera, för kvinnorna ska ha platsen. Här är det fler män än kvinnor som undervisar.
18 och äldre.
Nu är vi redan färdiguppfostrade, de sista tre åren mest av män. Pappa tycker att man som pojke borde bli brandman, snickare, ingenjör, Forskare eller något annat maskulint arbete.Är du flicka så tyckte han att du borde bli läkaresekreterare, sjuksköterska eller lärarinna. Mamma tycker att du borde bli samma saker som pappa sagt, beroende på kön, fast om du är homosexuell så även tvärt om. Fast det vet inte pappa.

Vad är det jag vill ha sagt med detta, jo, under våra (pojkar) första 15 levnadsåren, är det med största sannolikhet kvinnor som sköter uppfostran. Sedan kommer det tre år då det är några män som försöker att göra skillnad. Men präglingen är för djup, vi är uppfostrade av kvinnor till att bli MÄN. Vi formas till att ha manliga åsikter, sedan kommer kvinnorna och säger att vi inte är jämlika, och att vi män inte lämnar utrymme och plats! Jo jag kan vara en "mullig mansgris" men jag är uppfostrad och tuktad av KVINNOR till att bli en MAN.
Så min fråga till alla kvinnor som kommit så här långt i texten( och som kommer att se att jag faktiskt, trots att jag är man, har rätt.) är följande: Om ni nu vill ha jämlikhet, är det då inte dags att ändra er inställning i uppfostran av barnen? Trots allt, det är ni som bygger huset vi bor i!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar