onsdag 13 februari 2013

En orolig själ i en orolig värld!

Troende eller inte, funderande eller inte! Fördelen med att bo i Sverige är att man tillåts att uttrycka sina tankar om demokratin eller vara religiös. För att kunna vara det behövs det att vårt land är ett fritt land utan styrning av främmande makt, det är här min oroliga själ kommer in.
Hela mitt liv har jag varit försvarsvän och royalist, från det att jag kunde se en politisk agenda i allt blev jag liberal, och ser mig som en världsmedborgare med stark anknytning till Sverige, för detta är mitt fädernesland.
Vi bor i en värld som står i brand, så har den alltid gjort. Vårt problem i Sverige är att vi har haft fred sedan unionsupplösningen med Norge. Från den punkten har Sveriges försvarsförmåga åkt berg och dalbana, den existerade knappt vid första världskrigets utbrott, då vi tvingades att snabbupprusta med stora konsekvenser för samhället. Inför andra världskriget var det likadant.

Är demokratin gratis?

Varje generation måste förtjäna sin demokrati, för det är inget man bara får, utan den måste man kämpa för att behålla. Alla angrepp på våra grundlagar, eller begränsningar av våra grundläggande rättigheter är ett angrepp på demokratin, och ett steg mot ett mer totalitärt samhälle.
 Vårt försvar mot vår egen riksdag och regering är våra pennor och röster, vår vilja att inte godkänna alla ingrepp på vår integritet. Vår rätt att inte bli registrerad inskränks genom att Företag typ västtrafik inför ett register över dina resor. Kontant hantering av måttliga summor hos bank måste anmälas.
 IPRED som påstås skydda upphovsrätten, men verkligen endast är till för att skydda företagsintressen. FRA-lagen som gör att alla medborgare kan direkt eller indirekt avlyssnas.
 Kamera övervakningen som förenklas så att  man som liten företagare endast måste anmäla att man har en kameraövervakning, inte ansöka om att få ha.
 Kameror som övervakar trafik i våra stora städer och även i övrig trafik.
Mobiltelefoner vars mastplatser registrerar var du befinner dig.
Din mataffär registerar dina matvanor för direktreklam som är personligt inriktad.
 Alla dina ekonomiska transaktioner registeras och kontrolleras.
 Dina boklån på biblioteket registreras, till lika även din närvaro på arbetet eller i skolan.

Vår DNA!

Idag har man DNA-register på minst tre miljoner Svenskar, och det bara ökar.
 49% av befolkningen anser att polisen ska få använda det så kallade PUK-registret.
 För att göra en lång historia kort," STOREBROR SER DIG!" och svensken har inte fattat att vår demokrati är i upplösning.

Slutord.

Om vi behöver ett starkt försvar? Jo, det är helt utan tvekan men på olika sätt. Vi behöver en myndighet som utreder polisens arbete oberoende av polisen. Vi behöver en oberoende domstol som utreder regering och riksdag. Vi behöver en stark myndighet som verkligen oberoende av FM/Riksdagen/Regeringen har en sådan makt att de kan besluta om försvarsanslagen och inköp av behovsmaterial .
Samt gör en omvärldsanalys med tanke på handling och konsekvens.
 Vi behöver ett extra val där just dessa personer väljs som skall utföra detta ämbete, och det ska vara opolitiskt!
Så nu har jag tyckt till, vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar