onsdag 16 oktober 2013

Ja ha, lite nageltrång på detta så är livet fulländat!

Varje morgon så läser jag tidningen, ledaren, insändaren, utrikes, telegram, inrikes, serierna och dödsannonserna. Varje dag läser man om människors oförmåga till empati och medmänsklighet. Vissa skriver lite mer humoristiskt kring en katastrof, oftast helt omedvetet på grund av att de avstavar ord felaktigt. Vi läser om hur illa det kan gå om man har otur. Jag hörde härom dagen GW-Persson säga att det var ett golf proffs som sagt till journalister angående "tur i spelet": Det är märkligt men ju mer jag tränar desto mer tur får jag!
Det känns som om man skulle kunna ha en beräkningsformel för slumpen. En formel som gör att slumpen inte längre är en slump, utan en faktor i en beräkning. Om man hittar denna faktor, så kommer alla vara vinnare på V75 och alla har 7 rätt på lotto. Men nu är det faktiskt så att Nobels Ekonomipris i år går faktiskt till tre herrar som kan sätta en faktor på slumpen. Så nu är det upp till alla systemspelare att studera deras lära och bli miljardärer, för på sikt kommer alla vara vinnare.

Hemvärn och pås-sjuka!

Jag är en inbiten försvarsvän. Jag har varit en del av det svenska försvaret sedan jag var 13 år, och är fortfarande. Men frågan är bara hur länge till. Lite krassa fakta för de som missat( Troligen inga efter som det är en återkommande punkt.) Cancer, strålskador, diskbråck i rygg och nacke. Cancern verkar vara okej nu mera, det har gått 2 år utan återfall. Strålskador har det blivit på diskarna i nacken vilket gör att jag inte kan bära något av vikt på mitt huvud, typ hjälm. Ryggproblemet är gammalt men har återkommit vilket gör att jag inte längre klarar att lyfta eller bära tunga saker, typ ryggsäckar, ärtsoppa, kanoner, kulor och krut. Så jag kommer nog att bli en "Drop of!" på detta. Jag vill inte, men jag vet inte hur jag ska kunna runda problemet ännu.
Bruna tunnor är poppis i vår kommun, hos hushållen! Jag har godkänd kompost sedan många år tillbaka vilket gör att jag dessutom bara har det minsta kärlet och endast tömning av soporna en gång i månaden. Nu kommer det märkliga. Jag måste betala mer för att kommunen hämtar färre gånger och mindre avfall hos mig. Än om jag tvingar kommunen att komma fler gånger till mig. Hämtningsavgiften hos mig höjs till 502 kronor plus att jag får en brännavgift på 126 kronor. då kommer de bara och hämtar sopor hos mig 1 gång i månaden. Om jag har sopor och matavfall så behöver jag bara betala 323 kronor i hämtningsavgift plus brännavgift och 179 kronor i kompostbehandlingsavgift, och då måste de komma 3 gånger i månaden! Så jag som spar bränsle för kommunens bilar genom färre stopp måste betala en större avgift varje gång de stannar! En av mina grannar blev så tvärförbannad att han nu tar ett nästan dubbelt så stort kärl, slutar med komposten, tar ingen brun tunna och slutar att källsortera, samt får tömning varannan vecka för knappt 1500 om året. Han sa: Detta kommer att betala sig för jag behöver inte längre åka till tippen och springa med burkar och skit! Bensinen och skatt och försäkring kostar pengar för mig också! Varför ska man straffas med högre avgifter när man är en mindre miljöbelastning, än alla förbaskade butiker som inte behöver vara med!
Jag har inte sagt att jag inte vill ha någon tunna, men jag fick ingen ändå! Inga 9-liters påsar att slänga skräp i, ingen grön hållare och ingen tunna, bara en högre avgift! Sen undrar de på AOS att man blir förbannad!? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar