lördag 30 januari 2016

Grodornas land!


Det finns ett land högt upp på jordgloben, det är där grodblommorna finns! De börjar som groblad som sedan utvecklas till grodblommor och från grodblommornas ståndare och pistiller utvecklas den speciella grodarten som bara finns i detta land. Ibland så kommer de tillsammans med andra grodor som växt på ängar av maskrosor, nejlikor och rosor och ibland är det med vitsippor och blåsippor. De förekommer även bland M, blåklint och fyrklöver. Dessa grodor lever sedan av de blommor de blivit födda av. De flesta bara kvackar i gruppen av sina artfränder men så finns de de som sticker ut, de är dessa som skapat grodspråket! Grodspråket utgår från en mall bestående av som minst nio kvack eller om man så vill 3X3 kvack. Sedan kan man bygga ut mallen så att den blir större 5X5 eller så. Det fantastiska är att om man lägger dessa 5X 5 ord i rader så kan man kväka väldigt länge utan att säga något vettigt. Låt oss göra ett litet försök och kom ihåg att böjningar av orden är tillåtna även synonymer. 3X3.
---------------------- Samhälle.--- ---Bokslut.---Vägbyggande.
---------------------Monument.--Villkorslöst.-----Avundsjuka.
-----------------------Barriärer.-----Välsignat.- -----Bohemiskt.

"Vårt samhälle har som mål att vara vägbyggande. Vi ska bryta ner barriärer och avundsjuka monument. När vi lämnar över till ett bokslut så ska det inte vara ett bohemiskt monument utan ett sådant som är välsignat från avund. Samhällen skapas av att barriärer rivs och att monument byggs när det bohemiska i oss är ovillkorligen avslutat. Andra samhällsbyggare kan se vår infrastrukturella vision. Som målbild har vi medvetet skapat ett modernt samhälle där vi välsignats från hinder och barriärer, och vi lägger avund som en bohemisk staty, ett monument av det föregångna. Vi bryter ny mark inför bokslutet i vår framtid."

Tja, nu börjar det bli tjatigt. Men kväkandet säger bara kvack kvack och det ger ingen substans i språket. Inga löften och inget annat heller, det är bara ett upprepande av ord utan innebörd.
Så här låter våra M och blomstergrodor hela tiden och vi klarar inte av att genomskåda deras kvack.
Om man tar sig tid och lyssnar på dem så hör man kvacken och att de bara repeterar dem med några ord i mellan. Ord utan värde eller betydelse och absolut inga löften.
Så om ni skriver upp en storgrodas kvackande och stryker alla ord som bar är småord och saknar värde, ja då kan ni se deras mall.  Kvack kvack på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar